En välorganiserad förening som ständigt
radar upp professionella föredrag och talare.
- Tommy Svensson

3D-printning för livsvetenskaperna

Inträffar 08 feb. 2021 kl. 19:00
Publicerades 26 mars 2020

En uppföljning av höstens föredrag om 3D printing, nu med tillämpning på den mänskliga kroppen. OBS! DATUM PRELIMINÄRT. Tyvärr osäkert om det går att genomföra under hösten pga av allmänna restriktioner för sammankomster.

Additiv tillverkning, eller 3D-printning, har öppnat upp för nya möjligheter inom livsvetenskaperna, och kan användas till allt ifrån operationsplanering till att tillverka patientspecifika implantat såväl som säkrare läkemedelsdosering. Uppsala Universitet är från och med 2020 värd för ett nytt kompetenscentrum på temat "3D-printning för livsvetenskaperna". Centret finansieras till lika delar av Sveriges Innovationsmyndighet VINNOVA, akademin och industrin, och har som syfte att utveckla, tillhandahålla och stödja en framtida tillgång på kompetens och teknologi inom Additiv Tillverkning (3D-printning) för Livsvetenskaperna. I detta föredrag beskriver Prof. Persson bakgrunden till och planerna för en del av de forskningsprojekt som planeras inom centret.Additiv tillverkning, eller 3D-printning, har öppnat upp för nya möjligheter inom livsvetenskaperna, och kan användas till allt ifrån operationsplanering till att tillverka patientspecifika implantat såväl som säkrare läkemedelsdosering. Uppsala Universitet är från och med 2020 värd för ett nytt kompetenscentrum på temat "3D-printning för livsvetenskaperna". Centret finansieras till lika delar av Sveriges Innovationsmyndighet VINNOVA, akademin och industrin, och har som syfte att utveckla, tillhandahålla och stödja en framtida tillgång på kompetens och teknologi inom Additiv Tillverkning (3D-printning) för Livsvetenskaperna. I detta föredrag beskriver Prof. Persson bakgrunden till och planerna för en del av de forskningsprojekt som planeras inom centret.

IMG 2241

Föredragshållare

Prof Cecilia Persson
Cecilia Persson är Professor i Biomaterial vid Uppsala Universitet och centrumledare för AddLife. Hon leder en forskargrupp vid universitetet som specialiserar sig på nya biomaterial och implantat, men även större EU-konsortier som fokuserar på nya material och implantat för ryggen. Hon har en europeisk civilingenjörsexamen i materialteknik, är filosofie doktor i biomekanik, och har över 15 års erfarenhet av forskning inom biomaterial och biomekanik.

Praktisk information

När
8 februari 2021 kl. 19:00
Stad
Uppsala
Plats/lokal

Ångströmlaboratoriet

Kostnad
ingen kostnad för medlemmar
Anmälan
anmälan behövs inte
Övrigt att tänka på
OBS! pga av det rådande läget med Corona-smittan är datum för föredraget PRELIMINÄRT och kommer troligtvis att ändras.