En välorganiserad förening som ständigt
radar upp professionella föredrag och talare.
- Tommy Svensson

Från Osmundhärd till elektrostålugn - stålframställning genom historien (Preliminärt datum)

Inträffar 01 sep. 2020 kl. 19:00
Publicerades 26 mars 2020

Ett föredrag som avslutar förra årets materialtema, med hårda ytor och stålframställning. OBS! datum preliminärt

Dannemora

Björn Björck kommer att tala om framställningen av smidbart järn med en exposé från medeltid till idag. Hur och när de olika metoderna har använts, från Osmund till elektrostål.

Föredragshållare

Ing Björn Björck
Björn Björck är ingenjör med vidareutbildning i ekonomisk historia, restaurering och industriminnesvård, har lång erfarenhet av den äldre järnproduktionen och sitter med i Jernkontorets bergshistoriska expertkommitté sedan 20 år.

När
1 september 2020 kl. 19:00
Stad
Uppsala